Sluiten

Passie en talent
gaan hand in hand!
Vind ze met deze drie belangrijkste vragen….

Een bijdrage van Bureau Anders Wijs.

Het hebben van speciale talenten in het leven is niet genoeg, je moet ook de passie voelen om ze daadwerkelijk te ontwikkelen.

In mijn Anders Wijs-model (zoals beschreven in mijn boek ‘Juf klapt uit de school’) ga ik overigens uit van een brede kijk op Talenten. Talenten van het Hoofd, het Hart en de Handen. Je moet trouwens ook bij deze drie belangrijkste vragen om je talenten te ontdekken goed je Hoofd, Hart en Handen gebruiken….

Maar voordat je werkelijk die passie kunt voelen moet je jezelf de allerbelangrijkste vraag afvragen: Wat doe ik in het leven nou het allerliefste? Een vraag waarvan je het antwoord moet voelen met je hart. Met welke activiteit vergeet ik de tijd, waarvan ik geen genoeg van krijgen? Wanneer kom ik voor mijn gevoel in een soort flow als ik er mee bezig ben?

De tweede vraag is dan een vraag van het hoofd: Waar ben ik echt goed in… (kennis over jouw talenten), de vorige keer deelde ik een bericht over mijn nieuwste product ‘Talentenblik’, een prachtige manier om te weten welke TOP-talenten je bezit. Ook anderen kunnen je helpen zicht te krijgen op wat jouw talenten zijn, vraag ze maar eens: ‘Wat kan ik echt goed?’

En dan volgt al heel snel de derde vraag: Wil ik mezelf ook ontwikkelen in dit talent. Wil ik er dag in, dag uit, tijd, energie en middelen in steken om mijn talent ook daadwerkelijk uit te gaan voeren en te ontwikkelen…?

Heb je de drie antwoorden helder? Dan bij deze een praktische tip:

Zorg dat je elke dag tijd vrijmaakt om die activiteiten te gaan doen die passen bij je talent:

Weet je waarom?

Het is wetenschappelijk bewezen dat je hier ZIELS-gelukkig van wordt!

En ik kan het weten!

Jellie de Roos

Bureau Anders Wijs

www.anders-wijs.nl